Категорија: Колумни

Колумни: Соња Р. Јовановска – Б04

Историјата не им припаѓа исклучиво на историчарите, за само тие да одлучуваат за неа… Не припаѓам на ниту една партија, ниту пак некој член на моето семејство бил приклонет кон „едни“ или „други“, но секогаш сме биле...

Колумни: Никола Поповски – Б03

Ропството на втората технолошка револуција Појавата и постоењето на технолошките револуции се врзуваат со скоро сè што е добро и позитивно во модерното општество какво што го знаеме во последниве 200-250 години. Тие се...

Студирајте на Славјански!