Категорија: Епиграми

Епиграми: Димитар И. Вилазорски – Б04

КРИЗА Да ви кажам, совеста да не ме гризе, ова е нешто оргинално, без реприза: очекувавме европска виза, а добивме светска криза.   ЖЕШКО Јас и парите сме две различни нешта… штом помислам на нив, ми станува...

Епиграми: Ристо Филчевски – Б03

БЕБИЊА. Не се раѓаат бебиња, ангелчиња мали, ама бројот на гласачи никако да се намали.   ГРЕЕЊЕ. Дрва, пелети или јаглен да земам, сам се чудам и думам. А за ништо пари немам.   МЕРКИ. Владата објави нови...

Студирајте на Славјански!